Touchscreen not working on Pro2

Iamkar33m
Posts: 89
Joined: Fri Dec 01, 2017 2:53 pm

Touchscreen not working on Pro2

Postby Iamkar33m » Sat Jul 18, 2020 6:12 pm

Hi Guys,

I feel like a fool because I had an N2 Plus that had it's touchscreen go out and now I have a Pro2 with the same issue. After a 1 week vacation, I came back and powered on the printer and the touchscreen would not respond at all. No amount of reboots (silver button on back) or power cycles (remove power and plug it back in) fixes the touch issue. A mouse plugged in works fine, but I thought Raise3D would have had the issue fixed between the N2 and the Pro2. Is there a fix or am I SOL with another brick of a printer? :(

- Kareem

EDIT: I also tried updating the RaiseTouch firmware, but I can't click "agree" since the touchscreen doesn't work and the plugged in mouse doesn't work in the EULA screen.

User avatar
ccclarke
Posts: 25
Joined: Wed Apr 08, 2020 6:09 pm

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby ccclarke » Sat Jul 18, 2020 7:44 pm

It looks like a new touch screen is in your future . . .
Male Modeler / Sub-Human

Iamkar33m
Posts: 89
Joined: Fri Dec 01, 2017 2:53 pm

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby Iamkar33m » Sat Jul 18, 2020 8:37 pm

ccclarke wrote:It looks like a new touch screen is in your future . . .


Has the issue not been fixed in the Pro2 model?! :shock:

Naser404
Posts: 89
Joined: Wed Jun 20, 2018 3:33 pm

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby Naser404 » Sun Jul 19, 2020 4:49 pm

Check My posts, i had similar issue with my 1st Raise Pro and when i wanted to replace the screen i found out that it will set me back another $900 nearly and i wont replace it as this printer already cost me $6000 and alot of modifications to get it working and now this.

Mine does work however after rebooting 9-15 times :( but if i shut down again then it doesn't work anymore.


Good luck.

Iamkar33m
Posts: 89
Joined: Fri Dec 01, 2017 2:53 pm

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby Iamkar33m » Mon Jul 20, 2020 4:30 pm

Naser404 wrote:Check My posts, i had similar issue with my 1st Raise Pro and when i wanted to replace the screen i found out that it will set me back another $900 nearly and i wont replace it as this printer already cost me $6000 and alot of modifications to get it working and now this.

Mine does work however after rebooting 9-15 times :( but if i shut down again then it doesn't work anymore.


Good luck.


When you're rebooting, are you doing that with the silver button behind the display or are you power cycling the machine?

- Kareem

User avatar
ccclarke
Posts: 25
Joined: Wed Apr 08, 2020 6:09 pm

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby ccclarke » Mon Jul 20, 2020 6:27 pm

Male Modeler / Sub-Human

Iamkar33m
Posts: 89
Joined: Fri Dec 01, 2017 2:53 pm

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby Iamkar33m » Mon Jul 20, 2020 6:44 pm

ccclarke wrote:You can pay $900 or . . .

http://store.linksprite.com/1024x600-7- ... -pcduino3/


Has that ever come back in stock? I thought it was discontinued.

Naser404
Posts: 89
Joined: Wed Jun 20, 2018 3:33 pm

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby Naser404 » Wed Jul 22, 2020 3:26 am

Iamkar33m wrote:
Naser404 wrote:Check My posts, i had similar issue with my 1st Raise Pro and when i wanted to replace the screen i found out that it will set me back another $900 nearly and i wont replace it as this printer already cost me $6000 and alot of modifications to get it working and now this.

Mine does work however after rebooting 9-15 times :( but if i shut down again then it doesn't work anymore.


Good luck.


When you're rebooting, are you doing that with the silver button behind the display or are you power cycling the machine?

- Kareem


Kareem, you need to power cycle the machine and not the Silver reset button.

mdana
Posts: 92
Joined: Mon Oct 07, 2019 1:36 am

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby mdana » Thu Jul 23, 2020 7:50 pm

How old is the printer? My touchscreen failed about a week before it went out of warranty (3 months for electronics?) and was about to get it replaced.

loeschau1
Posts: 9
Joined: Sun Jul 22, 2018 6:46 am

Re: Touchscreen not working on Pro2

Postby loeschau1 » Sat Jul 25, 2020 2:59 pm

Hello

i have the same problem with my pro2.
But when I turn on my printer and wait 1 hour, the display works without a problem.


Return to “Pro2 Series”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 0 guests