E2. Only bed level where the model is placed

Please post your suggestions for hardware features
FOGD.NO
Posts: 156
Joined: Wed Mar 25, 2020 7:42 am

E2. Only bed level where the model is placed

Postby FOGD.NO » Tue Apr 28, 2020 6:06 am

So instead of bed leveling where it level by 10min or the more simple one it only did a measurment around and in the middle of where the print is placed on the bed. So if I have a small part on the middle then it only make a leveling just around and one in the middle of the part printed.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 6973
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: E2. Only bed level where the model is placed

Postby Vicky@Raise3D » Wed Apr 29, 2020 12:16 am

If you enable the setting the automatic bed leveling, it will only probe where the part will be printed.

FOGD.NO
Posts: 156
Joined: Wed Mar 25, 2020 7:42 am

Re: E2. Only bed level where the model is placed

Postby FOGD.NO » Wed Apr 29, 2020 5:12 am

Vicky@Raise3D wrote:If you enable the setting the automatic bed leveling, it will only probe where the part will be printed.


I have bed leveling, but it takes 10min. Could set a faster more simple bedlevelig (from the panel on the machine)
So should I choose the other leveling?

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 6973
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: E2. Only bed level where the model is placed

Postby Vicky@Raise3D » Thu Apr 30, 2020 11:17 pm

go to the utility tab and then click leveling.
There is a little button that you can turn on or off to only have the leveling probe in the area that will be printed on.
Attachments
Image_20200430161653.png
Image_20200430161645.jpg

FOGD.NO
Posts: 156
Joined: Wed Mar 25, 2020 7:42 am

Re: E2. Only bed level where the model is placed

Postby FOGD.NO » Fri May 01, 2020 10:32 am

Thank you :D


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests