Any plans to implement Arachne Engine?

Discussions about ideaMaker and other printing software.
Patronus
Posts: 53
Joined: Mon Jul 01, 2019 11:09 am

Any plans to implement Arachne Engine?

Postby Patronus » Thu Jul 28, 2022 5:03 pm

With Cura and now also Prusaslicer adopting the Arachne Engine, which in my opinion is a huge step forward in slicing, can we expect to see it in Ideamaker also?

Patronus
Posts: 53
Joined: Mon Jul 01, 2019 11:09 am

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby Patronus » Tue Aug 02, 2022 9:40 am

Vicky?

lumenmesh
Posts: 12
Joined: Thu Mar 31, 2022 12:34 pm

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby lumenmesh » Wed Aug 03, 2022 7:22 pm

I would be interested to see the response here, from what i've seen of the Arachne engine i would say it's a huge step as well.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 8632
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby Vicky@Raise3D » Wed Aug 03, 2022 7:45 pm

Would you like to advise what feature or application you are looking to implement Arachne Engine?
We may perfer to developing on our end based on the request of the feature instead of using theirs directly.

Patronus
Posts: 53
Joined: Mon Jul 01, 2019 11:09 am

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby Patronus » Wed Aug 03, 2022 8:12 pm

I guess the power of Arachne lies in the ability to slice variable line width, which is what I would like to see in IdeaMaker. It leads to stronger, neater, faster prints and more consistent/cleaner thin wall printing.
I've seen people getting equally neat and much faster/stronger results with Arachne using a 0.6mm nozzle than with "standard" slicing using 0.4mm nozzle. Overhangs are apparently also better because of that.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 8632
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby Vicky@Raise3D » Thu Aug 04, 2022 6:26 am

Thanks for further explanation.
We have added variable line width into developing list.

MetalMonkey
Posts: 1
Joined: Sun Aug 07, 2022 11:41 pm

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby MetalMonkey » Sun Aug 07, 2022 11:50 pm

Vicky@Raise3D wrote:We may perfer to developing on our end based on the request of the feature instead of using theirs directly.


Arachne Engine is open source. Why don't you implement it (or it's functions) directly as it Cura and PrusaSlicer did as well? This new feature is a real game changer - it would be a reason to change the platform, if it's not implemented soon (or something else that is at least equally good).

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 8632
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby Vicky@Raise3D » Wed Aug 10, 2022 1:09 am

We will do more research on variable line width.
But we don't have any plan to turn ideaMaker toi be Open Source so we won't use Open Source Arachne.

D_E
Posts: 6
Joined: Thu Jul 21, 2022 12:41 pm

Re: Any plans to implement Arachne Engine?

Postby D_E » Tue Aug 30, 2022 3:11 pm

Patronus wrote:With Cura and now also Prusaslicer adopting the Arachne Engine, which in my opinion is a huge step forward in slicing, can we expect to see it in Ideamaker also?


I'm pretty much done with PrusaSlicer 2.5.0-rc1 G-code profiles for the Pro3. Profiles for left extruder only, right extruder only, and dual extrusion.


Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests