Ideamaker printing at half speed of settings

Discussions about ideaMaker and other printing software.
Unseen
Posts: 5
Joined: Wed Nov 25, 2020 11:44 pm

Ideamaker printing at half speed of settings

Postby Unseen » Mon May 10, 2021 5:28 pm

Good day,

I just encountered a strange problem where my prints are now much slower than they used to be and so I double checked my speed settings and nothing has changed there. I checked my print preview and sure enough, the color code preview indicates that almost all the layers are printing at roughly half the speed in the settings. I say almost all the layers as it seems the first layer and top most layers print at the correct speed but nothing else. Just to test I made a setting that had all speeds set to 60mm/s except for infill (105mm/s), xy travel (150mm/s) and z travel (15mm/s). I also connected my printer (Sidewinder X1) to pronterface just to manually move the head to confirm that it can indeed move at the requested speeds and it can, so it definitely a slicer issue.

Anybody have an idea of what is going on with my slicer?

Thank you!
Attachments
Ideamaker preview.PNG
Ideamaker settings.PNG

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 8154
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Ideamaker printing at half speed of settings

Postby Vicky@Raise3D » Tue May 11, 2021 2:02 am

You can try Minimal Print Time under Cooling. It will decrease printing speed when the total print time of some layer is too short.


Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests