Bug ideaMaker 4.00.4755

Discussions about ideaMaker and other printing software.
Markus64
Posts: 279
Joined: Thu Feb 27, 2020 4:57 pm
Location: Germany

Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Markus64 » Sun Nov 15, 2020 4:43 pm

This part is to be printed:
Image

First layer ideaMaker:
Image

But the printer prints this as the first layer:
Image

GCode + Data https://www.dropbox.com/t/4UBEQ2nHPtGA4QNf

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7389
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Vicky@Raise3D » Tue Nov 17, 2020 1:26 am

Would you like share your .idea and .stl files with us?
We want to check the bottom of the model.

Markus64
Posts: 279
Joined: Thu Feb 27, 2020 4:57 pm
Location: Germany

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Markus64 » Tue Nov 17, 2020 12:09 pm

Hi Vicky,
here the two files:
Test100 v2.idea
(843.15 KiB) Downloaded 11 times

Test100 v2.stl
(660.73 KiB) Downloaded 11 times

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7389
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Vicky@Raise3D » Wed Nov 18, 2020 12:50 am

We would recommend to review ideaMaker's gcode in ideaMaker's preview just in case S3D may can't show some codes generated by ideaMaker properly.
You can modify the Top Surface Layers to be 0.

Markus64
Posts: 279
Joined: Thu Feb 27, 2020 4:57 pm
Location: Germany

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Markus64 » Wed Nov 18, 2020 5:05 am

To avoid misunderstandings: Ideamaker shows the layering correctly. However, the printing is done as S3D shows in the preview. Since this is difficult to depict photographically due to the filament color, I used S3D for the visualization. In contrast to ideaMaker, S3D cut and printed the file correctly.

DeX
Posts: 264
Joined: Fri Apr 21, 2017 6:56 am
Location: Saint-Petresburg, RU

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby DeX » Wed Nov 18, 2020 10:08 am

[quote="Markus64"]This part is to be printed.....

Uncheck this
ыыыыккккккккккк3.JPG

Markus64
Posts: 279
Joined: Thu Feb 27, 2020 4:57 pm
Location: Germany

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Markus64 » Wed Nov 18, 2020 12:23 pm

DeX wrote:
Markus64 wrote:This part is to be printed.....

Uncheck this
ыыыыккккккккккк3.JPG


No difference in printing. :cry:

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7389
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Vicky@Raise3D » Thu Nov 19, 2020 12:15 am

DeX wrote:
Markus64 wrote:This part is to be printed.....

Uncheck this
ыыыыккккккккккк3.JPG


This option is mainly for when infill is Grid or solid fill is Lines, applying Coasting in Infill or Soliid Fill.
If you have model can't print out with properly related to the feature, please share .gcode, .data and .idea files with us.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7389
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Vicky@Raise3D » Thu Nov 19, 2020 12:18 am

Markus64 wrote:To avoid misunderstandings: Ideamaker shows the layering correctly. However, the printing is done as S3D shows in the preview. Since this is difficult to depict photographically due to the filament color, I used S3D for the visualization. In contrast to ideaMaker, S3D cut and printed the file correctly.


If not changing the Top Surface Layer to be 0, the Solid Fill will be divided to two parts.

Markus64
Posts: 279
Joined: Thu Feb 27, 2020 4:57 pm
Location: Germany

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Markus64 » Thu Nov 19, 2020 1:30 pm

Vicky@Raise3D wrote:
Markus64 wrote:To avoid misunderstandings: Ideamaker shows the layering correctly. However, the printing is done as S3D shows in the preview. Since this is difficult to depict photographically due to the filament color, I used S3D for the visualization. In contrast to ideaMaker, S3D cut and printed the file correctly.


If not changing the Top Surface Layer to be 0, the Solid Fill will be divided to two parts.


That works now. But why doesn't ideaMaker show this in the print preview?

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7389
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Vicky@Raise3D » Thu Nov 19, 2020 11:16 pm

From what we have seen is this part can be found in Gcode file. ideaMaker shows it correctly. S3D didn't show it.

DeX
Posts: 264
Joined: Fri Apr 21, 2017 6:56 am
Location: Saint-Petresburg, RU

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby DeX » Fri Nov 20, 2020 7:31 pm

Vicky@Raise3D wrote:
DeX wrote:
Markus64 wrote:This part is to be printed.....

Uncheck this
ыыыыккккккккккк3.JPG


This option is mainly for when infill is Grid or solid fill is Lines, applying Coasting in Infill or Soliid Fill.
If you have model can't print out with properly related to the feature, please share .gcode, .data and .idea files with us.


I downloaded shared files and sliced with different settings (get template via idea file). Unchecking this option works. Для чего бы эта настройка не предназначалась ;)

Markus64
Posts: 279
Joined: Thu Feb 27, 2020 4:57 pm
Location: Germany

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Markus64 » Sat Nov 21, 2020 11:27 am

DeX wrote:
Vicky@Raise3D wrote:
DeX wrote:


This option is mainly for when infill is Grid or solid fill is Lines, applying Coasting in Infill or Soliid Fill.
If you have model can't print out with properly related to the feature, please share .gcode, .data and .idea files with us.


I downloaded shared files and sliced with different settings (get template via idea file). Unchecking this option works. Для чего бы эта настройка не предназначалась ;)



Thanks for your help. It is definitely a bug in the slicer. ;)

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7389
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Bug ideaMaker 4.00.4755

Postby Vicky@Raise3D » Tue Nov 24, 2020 1:12 am

Would you like to share the .idea, .gcode and .data files having issue with this feature with us to test?


Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests