Page 1 of 2

API?

Posted: Tue Jan 31, 2017 9:32 am
by Ikoth
Hi there,

is there any API for the N2 / N2+ or even a web interface that can be accessed through XML, JSON or similar?

I'm interested in retrieving sensor data (temperatures, head & bed location, extruder data, etc) by an external tool.

Cheers.

Re: API?

Posted: Tue Jan 31, 2017 12:53 pm
by John@Raise3D
Unfortunately, this feature is not available at moment.

Re: API?

Posted: Tue Jan 31, 2017 4:13 pm
by walshlg
I need one as well we are trying to monitor all the printers in our makelab

Re: API?

Posted: Wed Sep 12, 2018 7:58 am
by lenka
Hi,

any news about API?

Thanks,
Lenka.

Re: API?

Posted: Thu Sep 13, 2018 7:15 pm
by Vicky@Raise3D
Actually it is almost reaching the final test progress.
We will try to finish it before the launch of next version of RaiseTouch.

Re: API?

Posted: Mon Sep 24, 2018 6:22 pm
by JamesW
I would be interested in this information too. I look forward to seeing it.

Re: API?

Posted: Wed Nov 14, 2018 12:02 pm
by lenka
Hi there!

I saw that the last release of Raise Touch got a new feature - it enables remote access API. There is no documentation yet, and before I buy the Pro2 printer (I really like to buy your printer) I have questions.

May I also send a print job via API? Is there any POST operation for it?
Could you send me a list of supported operation in API?

I found only print screen from API and there were only a few operations shown.


I will be really thankful for your help.


Cheers.

Re: API?

Posted: Fri Nov 16, 2018 11:50 pm
by Vicky@Raise3D
lenka wrote:Hi there!

I saw that the last release of Raise Touch got a new feature - it enables remote access API. There is no documentation yet, and before I buy the Pro2 printer (I really like to buy your printer) I have questions.

May I also send a print job via API? Is there any POST operation for it?
Could you send me a list of supported operation in API?

I found only print screen from API and there were only a few operations shown.


I will be really thankful for your help.


Cheers.


If you already got a printer, you can browse the API documentation by visiting http://xxx.xxx.xxx.xxx:10800 (printers IP address) to see how to use the API.
If you'd like to take a look of the document, please let me know. I can PM you a copy of that.

Re: API?

Posted: Sat Nov 17, 2018 10:18 am
by lenka
Hi Vicky, thanks for your answer. I do not have printer yet, because I am looking for a printer with API which support an operation to POST 3D jobs to the printer.

I will be really thankful if you can send me (in PM) a copy of the documentation.

Lenka.

Re: API?

Posted: Mon Nov 19, 2018 6:24 pm
by Vicky@Raise3D
lenka wrote:Hi Vicky, thanks for your answer. I do not have printer yet, because I am looking for a printer with API which support an operation to POST 3D jobs to the printer.

I will be really thankful if you can send me (in PM) a copy of the documentation.

Lenka.


PM sent.

Re: API?

Posted: Sat Dec 29, 2018 6:16 pm
by jetdillo
Vicky@Raise3D wrote:
lenka wrote:Hi there!

If you already got a printer, you can browse the API documentation by visiting http://xxx.xxx.xxx.xxx:10800 (printers IP address) to see how to use the API.
If you'd like to take a look of the document, please let me know. I can PM you a copy of that.


Is this available for the N2 series or just the Pro ?
I have an N2 Plus and that port isn't active on my machine. I have TouchPanel firmware version 1.1.0.1021.

Re: API?

Posted: Sat Dec 29, 2018 6:25 pm
by Noren
jetdillo wrote:Is this available for the N2 series or just the Pro ?
I have an N2 Plus and that port isn't active on my machine. I have TouchPanel firmware version 1.1.0.1021.


You need to install the Raise Touch Cloud firmware I think.

Re: API?

Posted: Mon Dec 31, 2018 3:40 am
by jetdillo
Noren wrote:
jetdillo wrote:Is this available for the N2 series or just the Pro ?
I have an N2 Plus and that port isn't active on my machine. I have TouchPanel firmware version 1.1.0.1021.


You need to install the Raise Touch Cloud firmware I think.


Okay, I'll take a look at that. Thanks Noren.
I'm Looking at the RaiseCloud User App though and it seems a bit overkill for my situation since I don't have multiple printers or workgroups or anything like that. Having access to the API would save me a bunch of hacking around though.

Re: API?

Posted: Mon Dec 31, 2018 3:41 am
by jetdillo
jetdillo wrote:
Noren wrote:
jetdillo wrote:Is this available for the N2 series or just the Pro ?
I have an N2 Plus and that port isn't active on my machine. I have TouchPanel firmware version 1.1.0.1021.


You need to install the Raise Touch Cloud firmware I think.


Okay, I'll take a look at that. Thanks Noren.
I'm Looking at the RaiseCloud User App though and it seems a bit overkill for my situation since I don't have multiple printers or workgroups or anything like that. Having access to the API would save me a bunch of hacking together my own solution for some of the features of RaiseCloud, like the slicing profile management.

Re: API?

Posted: Mon Dec 31, 2018 9:55 pm
by Vicky@Raise3D
jetdillo wrote:
Vicky@Raise3D wrote:
lenka wrote:Hi there!

If you already got a printer, you can browse the API documentation by visiting http://xxx.xxx.xxx.xxx:10800 (printers IP address) to see how to use the API.
If you'd like to take a look of the document, please let me know. I can PM you a copy of that.


Is this available for the N2 series or just the Pro ?
I have an N2 Plus and that port isn't active on my machine. I have TouchPanel firmware version 1.1.0.1021.


Would you like to advise more details bout ports not active? Are you not able to open the web page for API?
The version 1.1.0.1021 should have already added API feature.

Re: API?

Posted: Sun Jan 06, 2019 6:22 am
by jetdillo
Vicky@Raise3D wrote:
jetdillo wrote:
Vicky@Raise3D wrote:


Is this available for the N2 series or just the Pro ?
I have an N2 Plus and that port isn't active on my machine. I have TouchPanel firmware version 1.1.0.1021.


Would you like to advise more details bout ports not active? Are you not able to open the web page for API?
The version 1.1.0.1021 should have already added API feature.


No, I'm not able to load the API page or otherwise contact the port.
I haven't done a full round of network diagnostics or checked my firewall, but I'm not blocking much of anything on my internal LAN, so I don't think that's it. I'm out for the next week, but I'll check those things when I get back.

Re: API?

Posted: Tue Jan 08, 2019 1:29 am
by Vicky@Raise3D
The following ports are already used. Please donot block them.
remote control: TCP 31625
file upload: TCP 31626
UDP discovery: 20043
Camera:30216
API:10800

Re: API?

Posted: Tue Jan 15, 2019 8:16 pm
by jetdillo
jetdillo wrote:
Vicky@Raise3D wrote:
jetdillo wrote:
Is this available for the N2 series or just the Pro ?
I have an N2 Plus and that port isn't active on my machine. I have TouchPanel firmware version 1.1.0.1021.


Would you like to advise more details bout ports not active? Are you not able to open the web page for API?
The version 1.1.0.1021 should have already added API feature.


No, I'm not able to load the API page or otherwise contact the port.
I haven't done a full round of network diagnostics or checked my firewall, but I'm not blocking much of anything on my internal LAN, so I don't think that's it. I'm out for the next week, but I'll check those things when I get back.


I'm back in front of my printer. I plugged it into a separate switch with just my laptop, no router or firewall or anything possibly blocking it.
I'm still not able to get to port 10800.

Screenshot of my settings window is below:
Screen Shot 2019-01-15 at 12.12.16 PM.png

Re: API?

Posted: Wed Jan 16, 2019 11:03 pm
by Vicky@Raise3D
jetdillo wrote:
jetdillo wrote:
Vicky@Raise3D wrote:
Would you like to advise more details bout ports not active? Are you not able to open the web page for API?
The version 1.1.0.1021 should have already added API feature.


No, I'm not able to load the API page or otherwise contact the port.
I haven't done a full round of network diagnostics or checked my firewall, but I'm not blocking much of anything on my internal LAN, so I don't think that's it. I'm out for the next week, but I'll check those things when I get back.


I'm back in front of my printer. I plugged it into a separate switch with just my laptop, no router or firewall or anything possibly blocking it.
I'm still not able to get to port 10800.

Screenshot of my settings window is below:
Screen Shot 2019-01-15 at 12.12.16 PM.png


Would you like to double confirm whether you have enabled API under developer page on your screen?

Re: API?

Posted: Thu Jan 17, 2019 9:41 pm
by jetdillo
Vicky@Raise3D wrote:
jetdillo wrote:
jetdillo wrote:
No, I'm not able to load the API page or otherwise contact the port.
I haven't done a full round of network diagnostics or checked my firewall, but I'm not blocking much of anything on my internal LAN, so I don't think that's it. I'm out for the next week, but I'll check those things when I get back.


I'm back in front of my printer. I plugged it into a separate switch with just my laptop, no router or firewall or anything possibly blocking it.
I'm still not able to get to port 10800.

Screenshot of my settings window is below:
Screen Shot 2019-01-15 at 12.12.16 PM.png


Would you like to double confirm whether you have enabled API under developer page on your screen?


*sigh*.
That did it. It wasn't enabled there. Which is not entirely obvious or called out very well in the docs.