Wipe Tower

Discussions about ideaMaker and other printing software.
mmoraes80
Posts: 15
Joined: Wed Nov 07, 2018 12:41 am

Wipe Tower

Postby mmoraes80 » Fri Dec 21, 2018 9:43 pm

Hi,

Is there a way to have the wipe tower height limited to the last filament change height? Ie: Let's say I want to print with filament A from 0 to 5mm and then, change it to filament B from 5mm to 10mm and change it back to filament A from 10mm until the max part height. How do I make the wipe tower stop being printed at 10mm high? Since I am not changing it anymore, it would be a complete waste of material.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 4952
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Wipe Tower

Postby Vicky@Raise3D » Mon Dec 24, 2018 1:14 am

You can enable Wipe Wall under your set height range under Pre-Layer settings which located under the second tab right beside Main Template you choose Speed, Standard, High Quality.

mmoraes80
Posts: 15
Joined: Wed Nov 07, 2018 12:41 am

Re: Wipe Tower

Postby mmoraes80 » Wed Jan 02, 2019 5:54 pm

Vicky@Raise3D wrote:You can enable Wipe Wall under your set height range under Pre-Layer settings which located under the second tab right beside Main Template you choose Speed, Standard, High Quality.


Let me rephrase my statement. It seems that the wipe tower height has a bug somewhere, because it does stop if there is no more color changes but some times, it just goes all the way to the top.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 4952
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Wipe Tower

Postby Vicky@Raise3D » Thu Jan 03, 2019 1:11 am

We will consider to have option to control whether complete Wipe Tower and Wipe Wall until the end of model in future versions.
Thanks for your feedback!

mmoraes80
Posts: 15
Joined: Wed Nov 07, 2018 12:41 am

Re: Wipe Tower

Postby mmoraes80 » Thu Jan 03, 2019 8:49 pm

Vicky@Raise3D wrote:We will consider to have option to control whether complete Wipe Tower and Wipe Wall until the end of model in future versions.
Thanks for your feedback!


Quick question... When we set the wipe tower at a specific location on the bed, do the X/Y coordinates refer to the center of it or a specific corner?

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 4952
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Wipe Tower

Postby Vicky@Raise3D » Thu Jan 03, 2019 10:04 pm

You can defined a fixed location of WipeTower as shown in the following picture.
1.png


We consider the front left corner where nozzle purges filament before print starts as the original point (0,0).


Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests