Help with Z align and vibration (?)

wakareva
Posts: 2
Joined: Fri Apr 02, 2021 7:13 pm

Help with Z align and vibration (?)

Postby wakareva » Tue Apr 06, 2021 7:27 am

Dear,
I have a problem with my E2 but I can't figure out what it is and how to solve it.

A. during the raft printing you see a diagonal line not expected, plus something the printing is not clear and nice

2021-04-02 16.31.08.jpg
something wrong during printing the raft

2021-04-02 16.33.12.jpg


B. the final result has big problem in the Z align and to print nice and clean

2021-04-06 09.14.17.jpg

2021-04-06 09.13.52.jpg

2021-04-06 09.14.05.jpg


can you help me to understand the problem and suggest me how fix it (and how name it to search in the forum).
Thanks!

User avatar
Steven@Raise3D
Posts: 342
Joined: Thu Dec 17, 2020 11:24 pm

Re: Help with Z align and vibration (?)

Postby Steven@Raise3D » Wed Apr 07, 2021 12:35 am

wakareva wrote:Dear,
I have a problem with my E2 but I can't figure out what it is and how to solve it.

A. during the raft printing you see a diagonal line not expected, plus something the printing is not clear and nice

2021-04-02 16.31.08.jpg

2021-04-02 16.33.12.jpg


B. the final result has big problem in the Z align and to print nice and clean

2021-04-06 09.14.17.jpg

2021-04-06 09.13.52.jpg

2021-04-06 09.14.05.jpg


can you help me to understand the problem and suggest me how fix it (and how name it to search in the forum).
Thanks!


Can you please attach the Gcode file that printed this model? Does the defect happen at the same point every time or does it move around depending on how you position the part? Also, what material was this printed out of?

wakareva
Posts: 2
Joined: Fri Apr 02, 2021 7:13 pm

Re: Help with Z align and vibration (?)

Postby wakareva » Wed Apr 07, 2021 10:52 am

Hi,
I don't have that gcode, but I have another gcode of another print with a similar problem where you can see a vibration in the infill. The print also failed as you see from the picture.
No care where the model is placed on the plate.
All are printed in PLA.
(the gcode is too big, please download from here: https://www.dropbox.com/t/EMdyxMBUShZ7yMme
2021-04-07 09.07.51.jpg


Now the problem became bigger: when start printing I get this error 3025
2021-04-07 09.44.12.jpg

User avatar
Steven@Raise3D
Posts: 342
Joined: Thu Dec 17, 2020 11:24 pm

Re: Help with Z align and vibration (?)

Postby Steven@Raise3D » Thu Apr 08, 2021 1:11 am

wakareva wrote:Hi,
I don't have that gcode, but I have another gcode of another print with a similar problem where you can see a vibration in the infill. The print also failed as you see from the picture.
No care where the model is placed on the plate.
All are printed in PLA.
(the gcode is too big, please download from here: https://www.dropbox.com/t/EMdyxMBUShZ7yMme
2021-04-07 09.07.51.jpg


Now the problem became bigger: when start printing I get this error 3025
2021-04-07 09.44.12.jpg


Based on the error that you are receiving it looks like there may be an issue with one of the stepper drivers on the mainboard. I would suggest creating a support ticket so that we can better diagnose and get you the replacement parts that are needed.


Return to “E2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests