Help with thermistor

Thoughts about Raise3D, 3D printing and making in general.
Dtownson
Posts: 13
Joined: Thu Dec 03, 2020 7:31 am

Help with thermistor

Postby Dtownson » Tue Jun 21, 2022 7:38 pm

I have a Problem with my Raise3D Pro2 plus. I was doing some work And now that I have put it back together when I turn the power on the left extruder seems to be reporting that it is 300 degrees as soon as you turn the printer on.

Can Anyone Help?

Thanks in advance

User avatar
ccclarke
Posts: 193
Joined: Wed Apr 08, 2020 6:09 pm

Re: Help with thermistor

Postby ccclarke » Wed Jun 22, 2022 3:27 am

I suggest you take the left extruder apart again and ensure everything is connected properly. You problem is likely operator error during reassembly. Not knowing how far you disassembled it, if the thermocouple and /or heater were removed/reinstalled, perform a thorough visual inspection - especially at their terminations to ensure a stray conductor isn't shorting to anything or the wires are connected properly.

CCC
Male Modeler / Sub-Human

User avatar
Ryan@Raise3D
Posts: 475
Joined: Thu Oct 28, 2021 10:43 pm

Re: Help with thermistor

Postby Ryan@Raise3D » Thu Jun 23, 2022 12:38 am

If you are getting a temperature reading of 300c when turning the printer on this is an indication that the temperature reading from the thermocouple is not reaching the Motion controller board so I would reccomend checking your thermocouple connection and your Extruder connection cable connection (multi-colored cable)


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests