Raise 3D Pro Plus

Thoughts about Raise3D, 3D printing and making in general.
Liza
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2019 7:37 am

Raise 3D Pro Plus

Postby Liza » Fri Feb 08, 2019 7:50 am

Hi,

we bought this new printer around a week ago: a raise3d pro plus. The first few days it had been printing nicely, but since then it started behaving weirdly. It looks like the X and Y axis are not calibrated. In the picture you can see the start of the Giveaway Spinner file that was given with the printer.

Image

As this is the file they gave away, that printed nicely on the first day we had the printer, there is nothing wrong with te GCode. I don't even know how to call this error, it is just totally off.

Please can someone tell me what’s happening and how to fix it? :(

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 5056
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Raise 3D Pro Plus

Postby Vicky@Raise3D » Fri Feb 08, 2019 6:36 pm

Sorry, but I can't see your picture.
Is this your first dual-extrusion print? Please check whether it is the issue the following document explains.
https://support.raise3d.com/article.htm ... d=TmprPQ==
Especially check the offset in touchscreen shown in Step 4.

Liza
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2019 7:37 am

Re: Raise 3D Pro Plus

Postby Liza » Mon Feb 11, 2019 8:25 am

Thank you for your response. It was not my first dual extrusion print. Since getting the picture up here doesn't work, I'll just post the link:
https://imgur.com/a/MOVHEth

After some time of trying to fix it, the y-axis stopped moving at all.

I found one screw of the coupler to be loose, so the motor was moving but the axis couldn't. Luckily it is printing fine again now. Hope this will help anyone having the same problem....

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 5056
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Raise 3D Pro Plus

Postby Vicky@Raise3D » Mon Feb 11, 2019 9:23 pm

May I ask for some pictures of your dual-extruder print failures? With the link you shared above, I only see one single-extruder white print.
Or does the coupler fix help solving your issue with dual-extruder print?

Liza
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2019 7:37 am

Re: Raise 3D Pro Plus

Postby Liza » Tue Feb 12, 2019 9:20 am

I do not have problems with dual extruding and never said so...

I did have problems with printing in general, since my Y-axis stopped moving at all. Fastening the coupler helped me fix my Y-axis.

Thank you for your response but it is fixed already!

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 5056
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Raise 3D Pro Plus

Postby Vicky@Raise3D » Tue Feb 12, 2019 7:53 pm

Sorry for the misunderstanding. I saw you mentioned X Y offset before and didn't see the picture so I thought you might have trouble with X Y offset for Dual Extruder print.
Thanks for your update!


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests