temperature sensor error 3012

Steadipanda
Posts: 27
Joined: Fri May 10, 2019 11:41 pm

temperature sensor error 3012

Postby Steadipanda » Thu Nov 19, 2020 8:49 pm

Hey guys. I've been dealing with temperature sensor error on my PRO2 for 2 years, its the same error, and only downside of my printer.

I have swapped both heater rods, both thermocouple, new extruder board, new ribbon cable, did PID autotune, and it fixed the issue in the past, not this time. its brand new everything stock. still error.

preheating to 300c, left nozzle will show error at 260c, then upon restart, immediately shows error again when i tell it to preheat.

right nozzle shows around 290c ish.

firmware 1.4.1 or 1.4.2 all shows the same error. haven't tried anything prior to that yet.....

at this point i sincerely think its a software issue at this point.

going back and forth with support ticket isn't really helping. anyone else is going thru the same issue?

Markus64
Posts: 283
Joined: Thu Feb 27, 2020 4:57 pm
Location: Germany

Re: temperature sensor error 3012

Postby Markus64 » Thu Nov 19, 2020 8:54 pm

I think there is a defect in the motion board.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7416
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: temperature sensor error 3012

Postby Vicky@Raise3D » Fri Nov 20, 2020 1:13 am

Can you share some images of the printhead wiring and a picture of where the cable chain connects to the printhead?

Steadipanda
Posts: 27
Joined: Fri May 10, 2019 11:41 pm

Re: temperature sensor error 3012

Postby Steadipanda » Mon Nov 23, 2020 2:38 am

turns out i was too optimistic.

now each thermocouple has a designated error temp. some of em causes error at 265, and some causes error at 295 ish. but they are all consistent at their trigger temp.

and i can no longer do PID autotune.. everytime it says its failed

Steadipanda
Posts: 27
Joined: Fri May 10, 2019 11:41 pm

Re: temperature sensor error 3012

Postby Steadipanda » Mon Nov 23, 2020 2:40 am

Vicky@Raise3D wrote:Can you share some images of the printhead wiring and a picture of where the cable chain connects to the printhead?

hey vicky i've gone thru that 2 years ago when problem first occured.

i have now disassmbled this printer more then 50 times trying to figure out the cause and swapped every single component other then the mcb.

i think i need to send my mcb back to raise3d for full examination now...

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 7416
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: temperature sensor error 3012

Postby Vicky@Raise3D » Tue Nov 24, 2020 6:45 am

You can open a support ticket at http://help.raise3d.com to contact our technicians directly to have them help review how we can help you.


Return to “Pro2 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests