Page 1 of 1

Touchscreen not working on Pro2

Posted: Sat Jul 18, 2020 6:12 pm
by Iamkar33m
Hi Guys,

I feel like a fool because I had an N2 Plus that had it's touchscreen go out and now I have a Pro2 with the same issue. After a 1 week vacation, I came back and powered on the printer and the touchscreen would not respond at all. No amount of reboots (silver button on back) or power cycles (remove power and plug it back in) fixes the touch issue. A mouse plugged in works fine, but I thought Raise3D would have had the issue fixed between the N2 and the Pro2. Is there a fix or am I SOL with another brick of a printer? :(

- Kareem

EDIT: I also tried updating the RaiseTouch firmware, but I can't click "agree" since the touchscreen doesn't work and the plugged in mouse doesn't work in the EULA screen.

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Sat Jul 18, 2020 7:44 pm
by ccclarke
It looks like a new touch screen is in your future . . .

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Sat Jul 18, 2020 8:37 pm
by Iamkar33m
ccclarke wrote:It looks like a new touch screen is in your future . . .


Has the issue not been fixed in the Pro2 model?! :shock:

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Sun Jul 19, 2020 4:49 pm
by Naser404
Check My posts, i had similar issue with my 1st Raise Pro and when i wanted to replace the screen i found out that it will set me back another $900 nearly and i wont replace it as this printer already cost me $6000 and alot of modifications to get it working and now this.

Mine does work however after rebooting 9-15 times :( but if i shut down again then it doesn't work anymore.


Good luck.

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Mon Jul 20, 2020 4:30 pm
by Iamkar33m
Naser404 wrote:Check My posts, i had similar issue with my 1st Raise Pro and when i wanted to replace the screen i found out that it will set me back another $900 nearly and i wont replace it as this printer already cost me $6000 and alot of modifications to get it working and now this.

Mine does work however after rebooting 9-15 times :( but if i shut down again then it doesn't work anymore.


Good luck.


When you're rebooting, are you doing that with the silver button behind the display or are you power cycling the machine?

- Kareem

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Mon Jul 20, 2020 6:27 pm
by ccclarke

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Mon Jul 20, 2020 6:44 pm
by Iamkar33m
ccclarke wrote:You can pay $900 or . . .

http://store.linksprite.com/1024x600-7- ... -pcduino3/


Has that ever come back in stock? I thought it was discontinued.

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Wed Jul 22, 2020 3:26 am
by Naser404
Iamkar33m wrote:
Naser404 wrote:Check My posts, i had similar issue with my 1st Raise Pro and when i wanted to replace the screen i found out that it will set me back another $900 nearly and i wont replace it as this printer already cost me $6000 and alot of modifications to get it working and now this.

Mine does work however after rebooting 9-15 times :( but if i shut down again then it doesn't work anymore.


Good luck.


When you're rebooting, are you doing that with the silver button behind the display or are you power cycling the machine?

- Kareem


Kareem, you need to power cycle the machine and not the Silver reset button.

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Thu Jul 23, 2020 7:50 pm
by mdana
How old is the printer? My touchscreen failed about a week before it went out of warranty (3 months for electronics?) and was about to get it replaced.

Re: Touchscreen not working on Pro2

Posted: Sat Jul 25, 2020 2:59 pm
by loeschau1
Hello

i have the same problem with my pro2.
But when I turn on my printer and wait 1 hour, the display works without a problem.