Pro2Plus Jam

Any topics that don't fall into above categories. Please note that your thread may be moved to other discussion boards.
will-frankland
Posts: 1
Joined: Tue Jul 31, 2018 1:09 pm

Pro2Plus Jam

Postby will-frankland » Tue Jul 31, 2018 1:21 pm

Afternoon all,

I have recently started using a Pro 2 Plus, today I tried to use PETG filament but the job appears to have jammed up. I was running on the left hand nozzle with the translucent blue filament as shown in the final image below.

So far I have taken off the nozzle and lower section but the jam seems to be higher up around the stepping motors as these pieces are clear.

The load and unload functions prove no help and the filament does not move when they are pressed.

Has anyone had any experience with this issue?

Many thanks in advance.
Attachments
IMG_1282.JPG
IMG_1281.JPG
IMG_1280.JPG

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 4286
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: Pro2Plus Jam

Postby Vicky@Raise3D » Wed Aug 01, 2018 2:37 am

For the jam removing, please shoot a support ticket on help.raise3d.com to ask help from our technicians.
For your clogging issues, would you like to advise more details about the filament? Which brand and what temperature did you set for it?

Shelton
Posts: 217
Joined: Thu Jul 12, 2018 8:34 pm

Re: Pro2Plus Jam

Postby Shelton » Wed Aug 01, 2018 6:48 pm

Try to remove sensor first... somtimes filament stuck in sensor....


Return to “Others”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests