N2 Touch Screen Reset Button

Topics around mechanical design, controller and electronics. Mods & hacks welcome.
User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 2432
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby Vicky@Raise3D » Thu Nov 10, 2016 9:39 am

Did you share your information and some videos of your screen rolls problem to support@raise3d.com again? Or our ticket system?
We haven't receive your mail yet.

Aero3D
Posts: 30
Joined: Wed Jul 06, 2016 10:33 pm

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby Aero3D » Thu Nov 10, 2016 11:12 am

Sent again with short video :)

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 2432
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby Vicky@Raise3D » Fri Nov 11, 2016 7:40 am

Mail received this time, thank you.

tenofswords618
Posts: 5
Joined: Tue Nov 15, 2016 6:18 am

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby tenofswords618 » Wed Nov 16, 2016 4:22 am

hey can someone tell me the correct name for those connectors? are they JST?

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 2432
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby Vicky@Raise3D » Wed Nov 16, 2016 5:55 am

The connector for reset button is XH-2P 2.54mm.

Jetguy
Posts: 1782
Joined: Tue Mar 22, 2016 1:40 am

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby Jetguy » Tue Apr 04, 2017 2:43 am

I was trying to find the thread where I know one or two others who had a screen that washed out over time. I found that both of my early machines (N2 original earlybird kickstarter and my slightly later N1) over time had screen failure. I didn't realize how bad it was until I had a new printer beside it (my brand new N2Plus). Now in all honesty, the N1 by far seemed to be the worst and i don't know if it's because of portrait VS landscape format or mounting or just total hours on. I think this is a rare thing and not something that folks should worry about, but I didn't notice because where I had the machine, I was always reading the screen from the side so it always looked washed out.

Rather than try to open a ticket, again, I hedged a bet to prove it works and it a drop in replacement. https://www.amazon.com/gp/product/B01A2U47CY

That said, I took a bet and bought a pcDUINO 7 inch touch LCD which is the same screen just the pins are on headers VS a JST-XH connector, and the JST actually plugs into the header. I'm blown away by the difference. The camera shot doesn't do it justice. Also, ignore the color change as that was just due to the camera, the color was just washed out, but that affected camera white balance and exposure.
Washed out screen
IMG_0530[1].JPG


Screen replaced
IMG_0531[1].JPG

User avatar
walshlg
Posts: 1340
Joined: Wed Mar 23, 2016 12:01 pm

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby walshlg » Tue Apr 04, 2017 1:32 pm

you can set screen brightness in settings - IIRC the default is max brightness but 50% looks fine

Jetguy
Posts: 1782
Joined: Tue Mar 22, 2016 1:40 am

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby Jetguy » Tue Apr 04, 2017 1:43 pm

This is not a brightness problem. The screen actually was failing. Not having a full breakdown on the failed one yet, I think there is a polarizer failure either separation or some other issue with the internal layers of the screen. This screen was never hit or damaged and a very limited set of folks (luckily) have ever reported this problem, but seeing it first hand, yes, a definite hardware failure.

swampy
Posts: 242
Joined: Tue Mar 22, 2016 7:18 pm
Location: BEDFORDSHIRE UK

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby swampy » Tue Apr 04, 2017 2:44 pm

do you have any links for the bits you brought like the button and the plug for the button please and did you have to do anything to the software or does it just reset when you press it thanks

Jetguy
Posts: 1782
Joined: Tue Mar 22, 2016 1:40 am

Re: N2 Touch Screen Reset Button

Postby Jetguy » Tue Apr 04, 2017 3:12 pm

The connector is JST-XH 2 pin. Extremely common connector and the switch is any momentary SPST switch.
https://www.amazon.co.uk/sourcingmap-2- ... B01BWN3QZE
Any one of these would work as a switch https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_no ... pushbutton

It plugs into the socket on pcDuino labeled "reset".
Attachments
DSC04564.JPG
DSC04563.JPG


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests