Models not always placed flat on platform?

Discussions about ideaMaker and other printing software.
n9ihx
Posts: 6
Joined: Mon Mar 26, 2018 10:37 pm

Models not always placed flat on platform?

Postby n9ihx » Thu Apr 05, 2018 12:09 am

I have noticed that after rotating and manipulating some models that when I go to move and tell it to place on platform the models don't always go flat to the platform. Sometimes if they have even a couple degrees of angle they don't go flat. I have the place on platform after rotation set also in preferences. Wondering if anyone else has noticed this.

User avatar
Noren
Posts: 360
Joined: Sat Nov 26, 2016 12:54 am
Location: Borås, Sweden
Contact:

Re: Models not always placed flat on platform?

Postby Noren » Thu Apr 05, 2018 8:41 am

Use the command "lay flat" in the "model" menu instead. Select the face you want to the bed. Click Apply.
Attachments
Skärmavbild 2018-04-05 kl. 10.40.06.png

n9ihx
Posts: 6
Joined: Mon Mar 26, 2018 10:37 pm

Re: Models not always placed flat on platform?

Postby n9ihx » Thu Apr 05, 2018 3:16 pm

I will do that. Somehow I missed that command. I have been manually leveling the models and making sure they were flat on the bed.

Thanks

User avatar
Noren
Posts: 360
Joined: Sat Nov 26, 2016 12:54 am
Location: Borås, Sweden
Contact:

Re: Models not always placed flat on platform?

Postby Noren » Thu Apr 05, 2018 4:08 pm

Yes. One useful tool that maybe should be placed visible in the UI toolbar.


Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests