Invalid Model

Discussions about ideaMaker and other printing software.
wo4sunhao
Posts: 50
Joined: Mon Feb 19, 2018 4:24 pm

Invalid Model

Postby wo4sunhao » Thu Mar 15, 2018 4:59 pm

I just transfer my model into stl file and open it in ideamaker, and the system just show "1 Model(s) Invalid". However the model is still able to be sliced but really annoying. Anyone know about this situation?

Jetguy
Posts: 2700
Joined: Tue Mar 22, 2016 1:40 am
Location: In a van, down by the river

Re: Invalid Model

Postby Jetguy » Thu Mar 15, 2018 5:50 pm

Just repair the STL.
Your STL file has errors. The software is telling you this and you are ignoring it and slicing anyway.

DS2017
Posts: 80
Joined: Tue Dec 05, 2017 6:00 pm
Location: San Diego

Re: Invalid Model

Postby DS2017 » Thu Mar 15, 2018 5:51 pm

It means you may not have a proper water tight 3d model.
You can still print a bad file if you want to.

Sometimes repairing the model can close up bad edges/faces.
But many times it cannot correctly repair your model and it will print with defects.

Are you importing your own 3d models? If so from what program?
Or are you getting models off the internet?

Jetguy
Posts: 2700
Joined: Tue Mar 22, 2016 1:40 am
Location: In a van, down by the river

Re: Invalid Model

Postby Jetguy » Thu Mar 15, 2018 5:52 pm



Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests