Confused by the Tune menu on IdeaMaker

Discussions about ideaMaker and other printing software.
User avatar
jerteach
Posts: 76
Joined: Wed Mar 29, 2017 9:44 pm
Location: Vancouver, Canada
Contact:

Confused by the Tune menu on IdeaMaker

Postby jerteach » Tue Apr 11, 2017 6:24 pm

Sorry about this but I am confused by the "Tune" menu

I am used to Repetier or Tinkerine software for which all settings can be set as defaults and then some values can be changed at print time. The IdeaMaker "Tune" menu is obviously where we can change the values at run time, but I am having difficulty finding where to set the default values that control the "Tune" menu.

tune-menu.jpg



I feel like these values should be connected with the type of filament, but can't seems to find where. The other option is that these values are only changed in the Tune menu. That is fine as long as when I switch filaments I check this area.
B.Sc (Chemistry), B.Ed (High School) Diploma Counselling
40 years coding. Teach: Robotics, Coding, Animation and 3D Printing. I research Music Notation
Train: Rugby Players and Recurrent Neural Networks
Twitter: @rocksetta https://twitter.com/rocksetta

User avatar
jerteach
Posts: 76
Joined: Wed Mar 29, 2017 9:44 pm
Location: Vancouver, Canada
Contact:

Re: Confused by the Tune menu on IdeaMaker

Postby jerteach » Tue Apr 11, 2017 7:49 pm

Not sure why I have to post a question before I find the answer. Just re-looked and found under "Cooling" what I was looking for.


cooling.png
B.Sc (Chemistry), B.Ed (High School) Diploma Counselling
40 years coding. Teach: Robotics, Coding, Animation and 3D Printing. I research Music Notation
Train: Rugby Players and Recurrent Neural Networks
Twitter: @rocksetta https://twitter.com/rocksetta


Return to “Printing Software”

Who is online

Users browsing this forum: JonHylands and 3 guests