x and y axis

tom79
Posts: 4
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:40 pm

x and y axis

Postby tom79 » Mon Oct 08, 2018 1:46 pm

Hi, I`ve just installed the bondtech dual extruder on my n2 and I`ve noticed the x and y axis seem to be struggling to move. Does anyone have any ideas? Thanks.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 4548
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: x and y axis

Postby Vicky@Raise3D » Mon Oct 08, 2018 10:03 pm

Do you feel resistance with manually moving or screen control moving?
Are you sure that you have adjusted the right drivers for extruder motor voltage?

tom79
Posts: 4
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:40 pm

Re: x and y axis

Postby tom79 » Tue Oct 09, 2018 2:58 pm

Yes I believe I adjusted the correct drivers and yes there is resistance when moving the print head. Thanks.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 4548
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: x and y axis

Postby Vicky@Raise3D » Wed Oct 10, 2018 1:06 am

You may need to try wipe out the original lube and apply some fresh lube.
If it doesn't help, please contact support at http://help.raise3d.com.

tom79
Posts: 4
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:40 pm

Re: x and y axis

Postby tom79 » Wed Oct 10, 2018 11:15 am

Hi, what is the best lube to use. Thanks.

User avatar
Vicky@Raise3D
Posts: 4548
Joined: Fri Mar 25, 2016 3:54 am

Re: x and y axis

Postby Vicky@Raise3D » Wed Oct 10, 2018 6:38 pm

Recommend PTFE lube, SuperLube PTFE type should be fine.

tom79
Posts: 4
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:40 pm

Re: x and y axis

Postby tom79 » Thu Oct 11, 2018 3:55 pm

OK. Thank you.


Return to “N Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest