Search found 23 matches

by sperman
Thu Aug 23, 2018 10:25 pm
Forum: Hardware
Topic: Bed Adhesion Chipping Glass
Replies: 1
Views: 139

Bed Adhesion Chipping Glass

I ran a print today and when it was done I heard some cracking noises. This didn't sound like the typical noises with the ABS releasing from the bed plate. When I went to check, part of the glass bed was still stuck to the plastic, but had chipped away from the bed itself. This is the 2nd time I've ...
by sperman
Thu Aug 23, 2018 10:21 pm
Forum: General
Topic: Buildplate Glass Brake
Replies: 2
Views: 502

Re: Buildplate Glass Brake

I am having the same issue with ABS. I'm wondering if there isn't a better quality glass that won't have this issue.
by sperman
Thu Mar 01, 2018 12:47 pm
Forum: Printing Settings
Topic: Bad first print issues on N2
Replies: 9
Views: 890

Re: Bad first print issues on N2

Thank you.
by sperman
Wed Feb 28, 2018 6:57 pm
Forum: Printing Settings
Topic: Bad first print issues on N2
Replies: 9
Views: 890

Re: Bad first print issues on N2

Vicky@Raise3D wrote:Even set the nozzle and build plate to have 0.4mm gap between at Z0 position, the first layer of printing still too close? May I ask a picture for that?
Have you adjusted global offset settings in ideaMaker?


Where is the "Global Offset" setting in ideaMaker?
by sperman
Tue Feb 13, 2018 7:31 pm
Forum: Software
Topic: ideamaker 3.1 not importing STL properly
Replies: 1
Views: 218

Re: ideamaker 3.1 not importing STL properly

Correction. The brown section appears once I "repair" the model.
by sperman
Tue Feb 13, 2018 7:25 pm
Forum: Software
Topic: ideamaker 3.1 not importing STL properly
Replies: 1
Views: 218

ideamaker 3.1 not importing STL properly

When importing an STL file, the software is creating geometry that doesn't exist. Here is the file in cad. cad.JPG And this is what it looks like in the slicer. slicer.JPG The brown stuff doesn't exist in the STL. (I've checked it with other slicers.) I thought it was just an graphics card anomaly, ...
by sperman
Wed Sep 06, 2017 11:04 pm
Forum: User's Gallery
Topic: Printing with dual extruder
Replies: 13
Views: 3647

Re: Printing with dual extruder

I know this is an old thread, but I thought I would add that I too have had good luck printing without the wipe wall. There is a tiny bit of color transfer, but it is barely noticeable.
by sperman
Thu Jul 27, 2017 5:40 pm
Forum: Hardware
Topic: Touchscreen freezes
Replies: 12
Views: 1752

Re: Touchscreen freezes

The freeze has happened both with the machine sitting idle, and while printing. Most of the time the machine continues to print, but the touchscreen is unresponsive, and the status does not update. Brandon had me unplug the battery, but that did not make any difference. I think the display is bad, b...
by sperman
Wed Jul 26, 2017 1:51 pm
Forum: Hardware
Topic: Touchscreen freezes
Replies: 12
Views: 1752

Re: Touchscreen freezes

I don't think this is a grounding problem. The screen is no longer updating the status of the printer.
by sperman
Wed Jul 26, 2017 1:48 pm
Forum: Hardware
Topic: Touchscreen freezes
Replies: 12
Views: 1752

Re: Touchscreen freezes

I'm not sure what you mean by a wired mouse. I can upload software from a computer connected via a wireless network, but I cannot control the machine from the computer.
by sperman
Tue Jul 25, 2017 7:59 pm
Forum: Hardware
Topic: Touchscreen freezes
Replies: 12
Views: 1752

Re: Touchscreen freezes

The USB cable was also glued in at the control panel.
by sperman
Tue Jul 25, 2017 7:32 pm
Forum: Hardware
Topic: Touchscreen freezes
Replies: 12
Views: 1752

Re: Touchscreen freezes

The USB cable is siliconed into the board. It is also ty-wrapped to a support block, but the support block has come un-glued, so it isn't doing anything.

IMG_0896[1].JPG
by sperman
Tue Jul 25, 2017 7:20 pm
Forum: Hardware
Topic: Touchscreen freezes
Replies: 12
Views: 1752

Re: Touchscreen freezes

Thanks I will check those things.

Some more information: The touchscreen is unresponsive, and the software cannot connect to the printer, but I can upload files to the printer via the software.

This afternoon, for the first time, it locked up mid-print.
by sperman
Sun Jul 23, 2017 1:09 am
Forum: Software
Topic: Issues with ideamaker slicer - dual head
Replies: 10
Views: 1173

Re: Issues with ideamaker slicer - dual head

Thanks. I'll try it without the wall and see how it turns out. At the end of the day, it isn't that much extra material, if it results in quality prints.
by sperman
Sun Jul 23, 2017 1:02 am
Forum: Software
Topic: Issues with ideamaker slicer - dual head
Replies: 10
Views: 1173

Re: Issues with ideamaker slicer - dual head

I missed your post on the wipe wall.
by sperman
Sun Jul 23, 2017 12:53 am
Forum: Software
Topic: Issues with ideamaker slicer - dual head
Replies: 10
Views: 1173

Re: Issues with ideamaker slicer - dual head

Actually, those links aren't helpful. This isn't about nozzle strike, contamination or oozing. This is a problem with the slicer, adding extra and unnecessary material.
by sperman
Sun Jul 23, 2017 12:49 am
Forum: Software
Topic: Issues with ideamaker slicer - dual head
Replies: 10
Views: 1173

Re: Issues with ideamaker slicer - dual head

Thanks for the link. I tried searching but didn't find those. I guess I wasn't using the right search terms.
by sperman
Sun Jul 23, 2017 12:22 am
Forum: Software
Topic: Issues with ideamaker slicer - dual head
Replies: 10
Views: 1173

Issues with ideamaker slicer - dual head

I have Ideamaker setup for dual print heads. The left extruder has ABS as the model material, and the right has PLA for support. I've got the software setup so that the right extruder is being used for the raft and the support, the left for the model and infill. When I slice the model, I'm getting e...
by sperman
Tue Jul 18, 2017 1:45 pm
Forum: Hardware
Topic: Touchscreen freezes
Replies: 12
Views: 1752

Touchscreen freezes

I am having a problem where the touchscreen becomes unresponsive. It has never caused an issue with a print, but the only way to get it working again is to reset the printer. Any suggestions on what may be causing this to happen?

Go to advanced search