Search found 38 matches

by maxamillo
Fri Aug 03, 2018 6:03 pm
Forum: Pro2 Series
Topic: First layer not sticking
Replies: 16
Views: 491

Re: First layer not sticking

I modeled a little box with a little clamp that attaches to the buildplate, under where the nozzles purge. Inside is coated with tape. When they purge, most (most) of the time, the tape catches the purge no problem
by maxamillo
Wed Aug 01, 2018 1:47 pm
Forum: General
Topic: Bashing into Parts
Replies: 3
Views: 474

Re: Bashing into Parts

Add zhop
by maxamillo
Mon Jul 30, 2018 4:25 pm
Forum: General
Topic: Part Shifting Again Again and Again
Replies: 37
Views: 1713

Re: Part Shifting Again Again and Again

How is the bed adhesion? Is the part curling up at all?
by maxamillo
Fri Jul 20, 2018 3:56 pm
Forum: Hardware
Topic: Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress
Replies: 6
Views: 390

Re: Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress

Vicky@Raise3D wrote:Have you installed the stepper drivers onto the new board already or they are still on the old board?


Tested new board with drivers and without drivers. Same result.
by maxamillo
Thu Jul 19, 2018 6:46 pm
Forum: Printing Settings
Topic: Print Quality
Replies: 2
Views: 225

Re: Print Quality

Any number of things can cause a "bad" print. Layer height, layer speed, bed temperature, extruder temperature, nozzle distance, etc. Unfortunately, there isn't a magic formula to get a good print.
by maxamillo
Mon Jul 16, 2018 6:47 pm
Forum: Hardware
Topic: Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress
Replies: 6
Views: 390

Re: Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress

Update: took the back cover off the touch screen just to make sure nothing was loose. Nothing was.

So, in short:
Old board with just power and USB connection: no issue
New board with just power and USB connection: serial error
by maxamillo
Mon Jul 16, 2018 4:24 pm
Forum: Hardware
Topic: Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress
Replies: 6
Views: 390

Re: Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress

Update: I plugged JUST the USB and the power into the old board, and everything started up no problem. Does that mean the new board has a faulty USB connection?
by maxamillo
Mon Jul 16, 2018 4:03 pm
Forum: Hardware
Topic: Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress
Replies: 6
Views: 390

Replacement Board, Serial Error: No Such Device or Adress

So I recently replaces the board in my N2+ for various reasons. After plugging everything back in, turned on the printer, and got "Serial Error: No such device or address." From my research on the forums, that's a result of the control board not talking properly to the rest of the printer....
by maxamillo
Mon Jul 16, 2018 2:08 pm
Forum: Printing Settings
Topic: Shifted print
Replies: 5
Views: 263

Re: Shifted print

I'm not gonna claim to know a lot about 3D printing, but is your part curling up at all? Or is the raft sticking all the way around? I print the Raise PLA with the bed cold, since I was getting some curling, that would lead to part shifting. Also, how are your first layers looking? Nozzle could be t...
by maxamillo
Fri Jun 15, 2018 4:12 pm
Forum: Software
Topic: Random Stop
Replies: 5
Views: 278

Re: Random Stop

If I was a betting person: #1 you may not have the thermal protector installed #2 you may not even be aware of what the ribbon cable fault does or looks like #3 1 and 2 combine to cause failures, and depending on what exact firmware you are running this may or may not ever report a screen error, ma...
by maxamillo
Wed Jun 13, 2018 4:05 pm
Forum: Software
Topic: Random Stop
Replies: 5
Views: 278

Random Stop

Ran a part. Came out fine. Ran it again, same code, same everything, and the printer just stopped. Halfway through the print. Didn't home the nozzle or anything, just stopped on top of the print. No warnings on the screen. Nothing. Everything was still hot.

Thoughts to the cause?
by maxamillo
Thu May 31, 2018 2:16 pm
Forum: Printing Settings
Topic: Part Shift Again
Replies: 9
Views: 449

Re: Part Shift Again

wo4sunhao wrote:
maxamillo wrote:Have you tried raising the Z height? Thumb screw in the front left corner.

you mean the screw that touch off z axis zero switch?


Yes.
by maxamillo
Tue May 29, 2018 1:17 pm
Forum: Printing Settings
Topic: Part Shift Again
Replies: 9
Views: 449

Re: Part Shift Again

Have you tried raising the Z height? Thumb screw in the front left corner.
by maxamillo
Fri May 25, 2018 1:09 pm
Forum: Printing Settings
Topic: All of a Sudden...Terrible Layers
Replies: 5
Views: 316

Re: All of a Sudden...Terrible Layers

Do you have a single extruder or layer controlled fan? There is a weird "feature" in ideaMaker which I thought was a bug. http://forum.raise3d.com/viewtopic.php?f=3&t=6299&start=40#p30429 Turns out, it was a filament jam issue. Not an over extrusion, but an under extrusion. Thanks...
by maxamillo
Thu May 24, 2018 7:18 pm
Forum: Printing Settings
Topic: All of a Sudden...Terrible Layers
Replies: 5
Views: 316

Re: All of a Sudden...Terrible Layers

Alex M. wrote:Did you change / adjust your fan covers?


Not that I know of. Maybe a cooling issue/layer cooling time in general
by maxamillo
Thu May 24, 2018 6:33 pm
Forum: Printing Settings
Topic: All of a Sudden...Terrible Layers
Replies: 5
Views: 316

Re: All of a Sudden...Terrible Layers

Could the nozzle be too far away?
by maxamillo
Thu May 24, 2018 6:28 pm
Forum: Printing Settings
Topic: All of a Sudden...Terrible Layers
Replies: 5
Views: 316

All of a Sudden...Terrible Layers

Ran a simple cube as a test this morning, and all of a sudden, I got terrible layers. Bed adhesion was good. No grinding or anything of the nozzle on infill. Bed was at 60 for initial layer, extruder at 195. Any ideas? Obviously I must have adjusted some setting without realizing it, I just don't kn...
by maxamillo
Wed May 16, 2018 1:09 pm
Forum: Printing Settings
Topic: First layer = Crap?
Replies: 8
Views: 513

Re: First layer = Crap?

What's your raft air gap set at?
by maxamillo
Tue May 15, 2018 4:41 pm
Forum: Hardware
Topic: Printer unable to connect over Wifi
Replies: 6
Views: 308

Re: Printer unable to connect over Wifi

Is the printer connecting to the wifi and its not talking to ideaMaker, or is it not connecting at all? I only ask because my printer was connected to the wifi, but wasn't connecting to ideaMaker. Thought it was a firewall issue, but nothing I did worked. Uninstalling and re-installing seemed to do ...
by maxamillo
Mon Apr 30, 2018 4:49 pm
Forum: Software
Topic: Not Understanding Travel (Cura)
Replies: 3
Views: 405

Re: Not Understanding Travel (Cura)

EldRick wrote:You're on the wrong forum for this issue - they don't talk Cura much here. Try the Cura forum at: http://community.ultimaker.com/forum/108-cura-plugins/


Figured that would be the case. Thanks!

Go to advanced search